Logopedie Bucuresti, terapie logopedica, defectologie si logopedie prin cabinetul Alexia

Cabinet logopedic Alexia > Stiri > Strugurii şi soia – armele hipertensiunii arteriale

Strugurii şi soia – armele hipertensiunii arteriale

Bogaţi în potasiu şi antioxidanţi, strugurii şi soia sunt considerate “armele ” necesare pentru a preveni declanşarea hipertensiunii arteriale, un important factor de risc cardiovascular, au anunţat autorii a două studii de  la un important forum din domeniul cardiologiei.

Strugurii  au efect scontat la pacienţii hipertensivi

În ceea ce priveşte strugurii, acesta a fost primul studiu controlat din punct de vedere ştiinţific, care a monitorizat efectul avut de consumul zilnic al acestor fructe asupra tensiunii arteriale la pacienţi hipertensivi.

Pentru soia, cercetătorii au analizat datele provenind dintr-un studiu început în 1985 pentru a cuantifica riscul de maladii coronariene la tinerii adulţi americani.

Cei ce au mâncat struguri au beneficiat de o presiune sistolică mai mică

Rezultatele au arătat că pacienţii care au mâncat struguri au beneficiat de o scădere consistentă a presiunii sistolice, în a patra, a opta şi a 12-a săptămână (-4,8%, -7,2% şi cu 6-10,2 mm/ Hg).

În grupul de studiu despre isoflavone, persoanele care au primit această substanţă în dieta lor zilnică (peste 2,5 miligrame) au avut o tensiune arterială sistolică considerabil mai mică (-5,5 mm/ Hg în medie) în comparaţie cu persoanele care au absorbit mai puţin de 0,33 miligrame.

Acelaşi studiu a arătat pentru prima dată faptul că afroamericanii, un grup etnic în care hipertensiunea înregistrează frecvenţe ridicate, au beneficiat de efectele isoflavonelor.

Programare online Cabinet logopedic Alexia

Lasa un comentariu