Logopedie Bucuresti, terapie logopedica, defectologie si logopedie prin cabinetul Alexia

Ludoterapia

Importanta ludoterapiei in recuperarea deficitului de atentie.

 

Terapia prin joc reprezinta mijlocul principal de actionare in cadrul programului complex de recuperare. Prin joc se creeaza acel climat afectiv ce favorizeaza activarea tuturor proceselor si functilor cu rasunet benefic asupra dezvoltarii si evolutiei copilului.

Jocul este folosit ca tehnica orientate pentru a initia reflex unele miscari absente si pentru a obtine o evolutie ascendenta in sfera psihomotricitatii.

Se vor aplica jocuri prin manipulare

,,aseaza cartea pe masa” ,

,, aseaz-o sub masa”,

,,pune in cutie creioanele”,

,,intoarce pagina, cana, bluza etc”.

Activarea vocabularului pasiv:

  • Exercitii de initiere a unui dialog pe baza unui suport imagistic, educarea empatiei cu personajele din cadrul unei povesti vizualizate/audiate (dupa ce citim povestea se face un rezumat scurt mimic).
  • Exercitii de exprimare a propriilor opinii si ganduri in legatura cu fapte si intamplari cunoscute, traite la scoala/in familie/in vacanta(se va exemplifica activitatiile efectuate de adult, eventual exemplificate, se va cere ajutorul copilului sa exemplifice si el macar gestual, sau daca observam ca atentia lui a fost indreptata spre actiune este  un obiectiv atins) .

Dialoguri cu roluri situationale:

  • Exercitii de formulare a propozitiilor dezvoltate dupa imagini, diapozitive, diafilme, suport imagistic in cadrul software-urilor educative, reflectand diverse ipostaze sociale;

Dialoguri situationale:  ,,La cumparaturi “,

,,La doctor”,

,,Sa vorbim la telefon”,

,,Ziua mea de nastere”,

,,La spectacol”;

Dupa fiecare reusita, copilul va primi o bulina rosie pe care o vom aseza pentru a putea fi vazuta de toata lumea, aceasta find dovada reusitei lui, eventual si o recompensa ( i se va explica acest lucru pentru fiecare  bulina primita).

In cazul in care nu isi indeplineste sarcinile, va primi o bulina neagra si i se va explica motivul pentru care a primit-o, eventual si o pedeapsa minima.

Programare online Cabinet logopedic Alexia

Lasa un comentariu